120 har dödats i etnisk/religiöst våld i Nigeria – bara sedan februari i år

Den 11 mars i år anföll beväpnade medlemmar av Fulanifolket, vilket primärt utgörs av muslimska herdar, den huvudsakligen kristna bondebefolkningen i Adara (en del av Nigeria). 52 människor dog, och 100 hem förstördes. Detta uppger människorättsgruppen Christian Solidarity Worldwide (CSW). Den värdekonservativa kristna tidningen ChristianPost rapporterade först om händelsen. CSW uppger att totalt 120 kristna…

Source: 120 har dödats i etnisk/religiöst våld i Nigeria – bara sedan februari i år

One thought on “120 har dödats i etnisk/religiöst våld i Nigeria – bara sedan februari i år

  1. Illavarsnande att dessa och liknande attacker mot kristna äger rum på olika platser, bl a Syrien och Sydafrika utan att myndigheterna försöker stoppa detta! Men jag tror inte att det enbart handlar om religiösa motsättningar utan också om en allmän strategi från olika länders s k Djupa Stater, dvs de bakomliggande krafter som vill söndra och härska i akt och mening att genomdriva en envärldsregering där eliten kan styra över det stora flertalet. Anledningar till denna min misstanke är hur man inom många länder bedriver en vinklad rättspolitik där brottslingar av muslimsk ursprung ( vilka till en inte oväsentlig del består av IS-soldater) efter våldsbrott bestraffas uppseendeväckande milt och i vissa fall inte alls.
    Vi vet redan EUs inställning till massinvandring och vi känner också till den inom EU-parlamentets elit mycket populäre George Soros inställning vilket är att krossa nationalstater i världen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s