Det stora hotet?

corneliadahlberg

Från Kenneth Sandberg

Sent: Friday, August 23, 2019 8:04 PM
To: klas.friberg@polisen.se ; Justitedepartementet
Cc: Morgan Johansson ; Stefan Löfvén ; Anders Holmberg ; Belinda Olsson ; Erik Pelling ; Ebba Busch Thor ; Jale Poljarevius
Subject: Öppet mail till Klas Friberg

Enligt din uppfattning, Klas Friberg, är det “högernationalismen”, den högerextrema debatten på de sociala medierna, som utgör det stora hotet i Sverige. Hotet om vålds- och terrorbrott och mot demokratin.

Du säger att ni vet att det är många “oorganiserade” som deltar i denna debatt och som då på sikt utgör det stora hotet, men ni vet inte “exakt” hur många dessa individer är.

Klas Friberg; Jag ska hjälpa dig lite på traven i din uppsökande verksamhet:

– Jag är en av alla dessa sannolikt hundratusentals som i allt större utsträckning skaffar information och utbyter synpunkter och uppfattningar via sociala medier. Och min identitet och vistelseadress kan du…

View original post 1,202 more words

Sverigearkivet sprider desinformation

Jenny Piper

Jag skulle leta upp information från ett gammalt blogginlägg som jag skrivit, så jag googlade och fick då syn på denna sida: ”Sverigearkivet – vi arkiverar och minns rasismen, fascismen, högerextremismen och nationalsocialismen” där jag omnämns tillsammans med flertalet andra personer som är öppet kritiska mot den förda migrationspolitiken i landet, till exempel Tino Sanandaji, men även andra som man inte vill förknippas med – lasermannen John Ausonius till exempel.

”Jenny Piper, lokal SD-politiker från Ystad. På Facebook försvarar hon antisemiten och anhängaren till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, Bechir Rabani, som tillsammans med högerextrema tidningen Nya Tiders vice chefredaktör ligger bakom uppmaning till allmänheten att söka upp journalister i deras hem tills de slutar att granska extremhögern.”

Anledningen till att jag nämns på sidan är min harmlösa koppling till Samnytt där jag stod angiven som deras krönikör första veckan när Samnytt startade upp, innan jag hoppade av.

Det enda de har…

View original post 493 more words

Om fyra månader ska vi klara oss på 40% el – hur i hela friden har man tänkt eller har man i vanlig ordning inte tänkt alls?

Jenny Piper

Jag hade i min enfald fått för mig att vi fortfarande skulle ha lite kärnkraft kvar som skulle hålla landet på fötter även i framtiden, men så är icke fallet som en vän påminde mig om idag och om fyra månader börjar vi avveckla kärnkraften för att enbart klara oss på vindkraft samt vattenkraft. Detta innebär att Sverige ska klara sig på 40% el, så hur har regeringen tänkt lösa det?

Vi har en industri som är beroende av el. Eftersom jag är uppvuxen i Norrköping så kommer jag spontant att tänka på Holmens pappersbruk – hur ska de få sin verksamhet att gå runt? Ska man sluta producera när det inte blåser? Vårdsektorn lär drabbas hårt – hur ska man till exempel göra med operationer, ska de ställas in när det inte blåser?

Det skrivs inte alls om det här i media och det är konstigt eftersom det är…

View original post 426 more words

Klimatfrågan döljer andra miljöproblem

anthropocene

Vännen och miljökämpen Göran Värmby har inne en gästkrönika i GP där han tar upp frågan om hur vi prioriterar våra miljösatsningar. Snart går alla verkliga miljöproblem under radarn p.g.a. den hysteriska klimatpropagandan. Klimatalarmisterna har tagit på sig ett ödesmättat ansvar med sitt larmande. Och okunniga politiker begriper inte bättre än att låta sig ledas av sådana som Rockström, Wijkman och lilla Greta.

Det finns idag en lång rad mycket allvarliga miljöfrågor som utgör ett långt större hot mot mänskligheten och livet på jorden än den lilla uppvärmningen av jordens klimat som orsakas av utsläpp av i stort sett harmlös koldioxid. DI hade härom dagen en krönika som pekade på att den hittills ökade koldioxiden i stort sett bara varit fördelaktig för mänskligheten och annat liv på jorden.

Jag återger här Görans krönika i GP.

Lars Bern

Göran Värmby: I Indien släpps enorma mängder antibiotika ut i floderna. Det är…

View original post 630 more words

Yttrandefriheten är satt under press — Sjunne [ dot ] com

Facebook har förklarat att vissa välkända amerikanska och brittiska konservativa skribenter har blivit avstängda på livstid från Facebooks internettjänst. Den uppgivna anledningen är att dessa skribenter företräder högerextrema åsikter och att de sprider hat och lögner. Facebook anger dessutom att de som sprider inlägg skrivna av de avstängda personerna kan bli straffade på samma sätt, […]

via Yttrandefriheten är satt under press — Sjunne [ dot ] com

Yttrandefriheten är satt under press — Sjunne [ dot ] com

Facebook har förklarat att vissa välkända amerikanska och brittiska konservativa skribenter har blivit avstängda på livstid från Facebooks internettjänst. Den uppgivna anledningen är att dessa skribenter företräder högerextrema åsikter och att de sprider hat och lögner. Facebook anger dessutom att de som sprider inlägg skrivna av de avstängda personerna kan bli straffade på samma sätt, […]

via Yttrandefriheten är satt under press — Sjunne [ dot ] com

Varför är vi så sjuka när vi har det så bra?

anthropocene

Människans ämnesomsättning (metabolism) störs

av processad industrimat och för mycket läkemedel

med många biverkningar. Detta har skapat en

pandemi, alltså en global epidemi som skördar ca.

40 miljoner förtida dödsfall per år.

 Måndagen den 26 augusti kl 18 föreläser

Tekn Dr Lars Bern och Leg läk Nils Simonson

i Gamla Teaterns Ordenssal i Östersund över ämnet

metabol sjuklighet, vår tids värsta farsot. Vad har

orsakat denna pandemi och vad kan vi själva göra

för att förbli friska.

Föreläsarna ställer upp helt ideellt.

För att täcka direkta omkostnader tas ett litet

inträde på 100 kr för medlemmar i riksföreningen

och 150 kr för icke medlemmar.

Swish 123 270 0441 eller kontant

Arrangör är:

Riksföreningen för Metabol Hälsa

www.metabolhalsa.se

Anmäl dig gärna i kommentarsfältet så att vi kan bedöma om alla får plats.

View original post