anthropocene

Jag har vid upprepade tillfällen fäst uppmärksamheten på den intensiva propagandan från Big Food mot ekologiskt jordbruk och ekologiska matprodukter, senast här där jag bemötte Rebecca Weidmo Uvells mycket okunniga angrepp på det ekologiska. En snabbt växande efterfrågan på ekologiska matprodukter stör nämligen livsmedelsindustrins strävan efter global marknadsdominans och uppbyggnad av monopolmarknader, varför man lägger betydande resurser på propaganda mot den mycket nyttigare ekologiska maten. Industrimaten från Big Food är en viktig orsak bakom den pågående pandemin av metabol sjuklighet.
Artur Granstedt som är docent i ekologisk odling och författare till boken Morgondagens jordbruk har på Ytterjärna Forum skrivit en i mitt tycke bra redogörelse för vad ekologisk odling innebär. Det han beskriver ligger nära den typ av jordbruk som den kända amerikanska bonden Gabe Brown bedriver och som jag skriver om i min bok om den Den Metabola Pandemin. Han kommenterar de återkommande försöken att via media baktala…

View original post 724 more words

Leave a comment