anthropocene

Jag har för länge sedan tappat räkningen på antalet artiklar och debattinlägg under senare år i MSM för att promota genmanipulerade grödor (GMO) i jordbruket. I söndagens SvD (30/12) återfinns ytterligare ett av alla dessa inlägg. Artikeln är skriven av tre professorer med en tidigare karriär inom livsmedelsindustrins växtförädling.

De tre herrarna gav 2015 ut boken ”Bortom GMO: vetenskap och växtförädling för ett hållbart jordbruk”. Författarna utgör en svensk frontgrupp i Big Foods kamp för att få GMO-tekniken allmänt accepterad. Jag är inte säker på om de förstår vilka enorma ekonomiska intressen de hjälper med sina skriverier, kanske de bara tror sig kämpa för sin vetenskap som handlar upp hur man bedriver ”växtförädling” genom att ändra växternas DNA. Detta är ett oerhört spännande forskningsområde med oöverskådliga risker för såväl människors hälsa som för ekosystemet.

Livsmedelsindustrin – Big Food är världens största industri som uppskattningsvis omsätter ca. 70.000 miljarder…

View original post 1,167 more words

Leave a comment