Gästskribent Svante Brandänge: Vad står egentligen i Koranen?

DET GODA SAMHÄLLET

logo­DGSMuslimska ledare, imamer, uttalar sig ibland i svenska media och svarar på frågor om religionen eller deltar i en religionsdebatt. Deras deltagande behövs eftersom människor läser och ser mycket som väcker frågor om just islam. Mycket av frågorna och de svar som imamerna ger handlar om vad som står i Koranen, islams heliga skrift. Men hur står det till med kvaliteten på imamernas svar? Hur förhåller de sig till sanningen?

Koranen är cirka 1400 år gammal och enligt muslimsk tro baseras den på profeten Muhammeds uppenbarelser i Mekka och Medina. Under åren 610-632 fick han där ta emot Guds (Allahs) ord, förmedlade av ängeln Gabriel.

View original post 1,806 more words

4 thoughts on “Gästskribent Svante Brandänge: Vad står egentligen i Koranen?

  1. Jag skrev en gång i tiden en artikel för det goda samhället. Han som driver hemsidan är en riktig elitist med skräck för att bli anklagat för rasism (för han ser så mycket ner på svarta människor kanske ;-)) född med silversked i munnen och arbetat som diplomat hela sitt liv. Min artikel redigerades tills den vinklades och sanningen försvann så att all skuld för FN styrda opiumhandeln i Afghanistan hamnade på muslimerna eller araberna. Jag fick kalla fötter. När en ofantlig rik gubbe skall leka missnöjd och lägga sin energi på att göda islamofobin, så börjar jag undra på hans kopplingar till Frimureriet med tanke på att hans farfar varit vd för Volvo. Du vet… när man kommer så pass högt in i maktens goda så finns inga goda människor. Jag vet det av sådana som råkat hamna där av misstag.

    Like

    • Jag förstår vad du menar eftersom jag lagt märke till hur han hela tiden vrider och vänder på sina resonemang som om han inte törs säga vad han tycker. Fick själv en tanke om att detta var en sida för de som egentligen ser tillvaron som en intellektuell utmaning, ungefär som ett korsord som skall lösas.
      Det fåtal gånger jag själv skrivit någonting så tog det väldigt lång tid innan kommentaren modererades/godkändes vilket fick mig att känna att det jag skrev verkligen inte mottogs med några ömmare känslor 😉
      Illa att de inte kunde acceptera din artikel som jag utifrån extrapolering av det jag redan vet och det jag känner intuitivt förstår är sann.
      De som kommer tillräckligt långt in i de s k finare kretsarna och därmed frimurarna blir nyttiga idioter för eliten och agerar som elitens robotar utan att ifrågasätta rätt eller fel.

      Liked by 1 person

      • Jag har ingenting emot att folk är rasister. Det skall bemötas med argument. Jag tror att vi människor är kompletta ettor och det en saknar i en ras, kultur och civilisation kompletteras av andra egenskaper, så att allt och alla är i balans. Det är naturens grundregel. Men få frimurare har förstått esoteriken trots ordens enorma bibliotek. Det finns en ordning i kaoset och den ordningen är inte deras. Det är en högre makt.
        Men när folk är för fega och inte kan stå för sina åsikter, då har jag svårt att respektera dem. Jag har själv varit med all respekt inne på NF forum och diskuterat rasbiologi. När begrepp som kreativitet och empati är okända för en som grundar sina värderingar på rasbiologi, så kan han eller hon inte bemöta några logiska argument. Frimureriet numera förespråkar transhumanism som bygger på en misstolkad hermetisk lära. Transhumanism är avel av människor utan etisk hänsyn. Det sista har alltid varit ett paradoxalt problem för kabalisterna i sin allra största förvirring. Hur kan de förneka existensen av Gud och tro sig själva vara gudar, det är för mig inte mentalt friskt.

        Liked by 1 person

  2. Så rätt, Stella! Men jag har en teori om kabalens galenskap eftersom de för att fria sig från ansvar för allt de utför kan tro sig vara gudar för att utplåna sin skuld, en gud är ju allsmäktig och ja ingen som står till doms över sig. Smart intellektuellt men galet i skenet av sanningen! 😉

    Like

Leave a comment