anthropocene

Det samhälleliga skyddsnätet krackelerar på område efter område och osäkerhet och otrygghet ökar då den politiska adeln prioriterar om dispositionen av skattemedlen till andra ändamål än hälsa, välfärd, säkerhet och trygghet.

Grundorsaken till välfärdsstatens sammanbrott är att folkstyret är under upplösning. Så snart en politiker lyckats bli vald till en maktposition, där vederbörande skulle kunna göra skillnad och se till att återupprätta välfärd och trygghet för folket, fångas hon eller han in i den allt rikare oligarkins nät med löften om guldkantade förmåner. Obcent högt avlönade positioner i av oligarkin dominerade överstatliga organisationer som EU, FN m.fl. ökar kraftigt, likaså fett arvoderade konsultuppdrag i oligarkernas banker och globala företag. Allt är villkorat av att politikerna driver oligarkernas globala intressen. Vad väljarna tycker blir allt oviktigare.

Jag har tidigare beskrivit hur ett litet fåtal hyperrika i vårt samhälle bara blir rikare och rikare för vart år som går. Sedan början av…

View original post 824 more words

Leave a comment