anthropocene

Filmindustrins Mecka Hollywood är skakat av en skandal av världspolitisk dignitet. Filmvärldens kanske mäktigaste producent och hela det liberala amerikanska etablissemangets gunstling Harvey Weinstein står anklagad för decennier av våldtäkter och andra sexuella förgripanden mot kvinnor. Han har utnyttjat sin enorma makt inom industrin genom löften till unga flickor att han kan göra dem till filmstjärnor, om de bara tillfredställer hans omättliga sexuella njutningsbehov.

Det hela vore inget annat än en trist historia om en dekadent snuskgubbe om inte sagde Weinstein hade haft så nära band till hela det Demokratiska partiets toppskikt. Men nu är han en del av detta etablissemang och avslöjandena blottar ett moraliskt förfall utan like i denna krets. Hans relationer till paren Obama och Clinton är väl dokumenterade som bl.a. denna film visar.

Under mycket lång tid har nätet surrat av rykten om ett omfattande moraliskt förfall inom det demokratiska toppskiktet, med anklagelser om våldtäkter och…

View original post 979 more words

Leave a comment