anthropocene

En av landets få mycket begåvade vetenskapsjournalister Henrik Ennart kartlade för fyra-fem år sedan de s.k. blå zonerna i världen. De utmärker sig genom befolkningens exceptionellt långa livslängd och att de har många hundraåringar. Han presenterade resultatet av sin kartläggning i boken Åldrandets gåta. Två år senare följde han upp erfarenheterna från de blå zonerna med en receptbok med titeln Den blå maten, som handlar om vad människorna i de blå zonerna äter.

För den nya Riksföreningen för Metbol Hälsa är den blå maten av mycket stort intresse. Vår målsättning är att hjälpa människor att undvika att bli metabolt sjuka och att de som redan blivit sjuka skall kunna helt eller delvis botas genom en bättre kost och livsstil. Vår strävan är att människor skall vara friska den dag de dör.

Jag har tidigare redovisat hur Big Foods industrimat orsakar en pandemi av metabol sjuklighet som främst drabbat…

View original post 1,017 more words

2 thoughts on “Ät mindre och lev friskare

 1. Det här med mat är det mest missförstådda ämnet.

  Vad är mat? Det är lagrad LJUS! Vad är det kroppen lever av? = LJUS.
  Att äta mindre LJUS som är lagrad i fysisk föda betyder inte att man äter mindre därför att man intar mindre fysisk föda. LJUSET i form av Prana finns överallt och i överflöd. Det går alldeles bra att kombinera lite fysisk föda med Prana som är en outtömlig resurs.

  Jag gillar därför inte uttryck i artikeln att man ska leva nära undernärings gräns.

  Att äta medvetet när man intar fysisk föda är en av de viktigaste saker man kan göra. Genom att man berör mat med sina händer förändrar man matens struktur så att det passar till en själv. Att vara medveten om att om det inte finns mat att äta så händer det ingenting är också jätte viktig.

  Makten som styr världen vill med sin propaganda att vi blir ängsliga när vi inte har tillgång till mat. Hela tiden hör vi i MS media hur viktig det är att äta! Äta rätt o.s.v. Ändå blir folk bara sjukare och sjukare. Här måste verkligen till en helomvändning i sitt eget personliga tillvägagångssätt om vad maten ÄR!

  Jag rekommenderar att läsa boken Ljusambassadörer. https://ivansblogg.wordpress.com/2017/03/01/ljusambassadorer/

  Citat ur boken:

  JAG ÄR gränslös Kärlek. Jag är det fullkomliga förverkligandet av den allsmäktiga, kärleksfulla, gudomliga och oändligt välvilliga kraft i universum som livnär mig, ger mig näring och helar mig på alla nivåer, oavsett om jag äter eller inte. JAG ÄR hela tiden förnyad på alla nivåer, och JAG ÄR det perfekta uttrycket för gudomlig och gränslös Kärlek.

  Liked by 1 person

 2. Tack för insiktsfull kommentar, Ivan!
  Tack vare att den mesta industrimaten är förgiftad av bekämpningsmedel och nedfall från kemiska moln innehållande aluminium o annat skadligt så är det på ett sätt att föredra att äta mindre av framför allt den färdigproducerade maten och tillaga maten själv av ekologiska och närodlade råvaror
  samtidigt som det du säger om prana och ljusambassadörer också stämmer.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s