Även Tyskland har drivit eget militärbiologiskt vapenprogram i Ukraina

Jenny Piper

Rysslands permanenta representant vid FN:s kontor i Genève, Gennadij Gatilov, avslöjar nu att även Tyskland har drivit sitt eget militärbiologiska program i Ukraina. Syftet med programmet var att undersöka potentialen för dödliga sjukdomar, såsom Krim-Kongo hemorragisk feber, under förhållanden i Östeuropa. Tyska tropiska institutet och Friedrich Löffler-institutet för djurhälsa ska ha varit inblandade, vilket bevisas i dokument.

Enligt Gatilov finansierades projektet av det tyska utrikesministeriet och den tyska försvarsmakten samt var okänt för allmänheten. Vid den fullständiga nedrustningskonferensen i Genève den 31 mars 2022 krävde Gatilov att detta, liksom USA:s vapenprogram, måste utredas. Förutom Georgien och Storbritannien lägger även Tyskland ut delar av sin biologiska vapenforskning till Ukraina.

Tyska institutet för tropisk medicin har samarbetat med Ukrainas hälsoministerium och Kiev har förbundit sig att leverera blodprover från de slaviska etniska grupperna från olika regioner i landet. Dessutom gjordes regelbundna besök av tyska specialister på ukrainska sjukhus i Kiev, Kharkov, Odessa…

View original post 399 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s