Bakom kulisserna

Ett tidigt utkast till King James Bible har hittats vid University of Cambridge och experter hävdar att det bevisar att Bibeln är "fiktion".

https://newspunch.com/early-draft-bible-fiction/

Ett tidigt handskrivet utkast till The King James Bible har hittats gömt vid University of Cambridge i England och det oväntade fyndet har markerats som en av de viktigaste upptäckterna i modern historia.

Det handskrivna utkastet hittades efter att det hade blivit felmärkt i ett arkiv och hade förblivit oupptäckt i decennier.

Boken har bekräftats av ledande experter som en tidig bearbetning av The King James Bible som fortfarande är den mest sålda boken i historien, för att inte tala om en av de mest inflytelserika och mest lästa böckerna runt om i världen.

Upptäckten har hyllats som ett definitivt bevis på att Bibeln faktiskt är ett skönlitterärt verk skrivet av män, och inte “Guds gudomliga ord” som transkriberats av författare med en ängel stående över ryggen. Manuskriptet visar en process av revidering, redigering och sedan mer omskrivning, säger experter som nu analyserar texten.

MysteriousEarth- 

View original post 635 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s