Bakom kulisserna

 
8 december 2020 
Den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden, vänster och president Donald Trump i arkivfoton.  (Getty Images)

The Joint Congressional Committee on Inaugural Ceremonies (Gemensamma kongresskommittén för invigningsceremonier) röstade ned en resolution om att erkänna Joe Biden som den utvalda presidenten som president Donald Trump och andra republikaner fortsätter rättegångar som utmanar resultatet av valet den 3 november, enligt flera medlemmar av den tvåpartiska panelen.

Det finns tre republikaner och tre demokrater i panelen från både kammaren och senaten, inklusive parlamentets talman Nancy Pelosi (D-Kalifornien), husets minoritetsledare Kevin McCarthy (R-Kalifornien), senatens majoritetsledare Mitch McConnell (R-Ky .) och House Majority Leader Steny Hoyer (D-Md.). Sens. Roy Blunt (R-Mo.) Och Amy Klobuchar (D-Minn.) Är också med i utskottet.

Republikanerna sa att de fattade beslutet eftersom det finns valrelaterade processer som måste spelas först innan en vald president kan beslutas.

”Det är inte uppgiften för den gemensamma kongresskommittén för invigningsceremonier att förekomma valprocessen och avgöra vem vi inviger,” sade Blunt i ett uttalande…

View original post 289 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s