Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Bakom kulisserna

Forskaren Ruud Koopmans

5 mars, 2019
https://samnytt.se/forskare-inget-vasterlandskt-samhalle-har-lyckats-integrera-muslimer/?fbclid=IwAR32fIz1n6SyTxhgJUpmH4FbgfmmfEhhqGtXRqqYJ1naxV_15vHNXpJj8qI

En forskare hävdar att inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer. Han baserar uttalandet på över tjugo års studier och menar att orsaken ligger i själva religionen.

Det är norska tidningen Document som uppmärksammar en intervju med den nederländske forskaren Ruud Koopmans i vilken han berör islam i västvärlden. Koopmans är professor i sociologi och migrationsforskning vid Institutet för socialvetenskap på Humboldt-universitetet i Berlin.

I mer än 20 år har Koopmans forskat om just integration och assimilation bland muslimer i Europa och har kommit fram till en tydlig slutsats. Islam låter sig inte förenas med demokrati och västerländska samhällen.

Den danska dagstidningen Berlingske frågar forskaren om det ändå inte finns någon ”solskensberättelse”. Svaret är nej. Koopmans är säker på sin sak – det är otvetydigt svårare att integrera muslimer än andra grupper av invandrare i västerländska samhällen.

LÄS ÄVEN: Europas muslimer blir mer…

View original post 422 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s