anthropocene

Den som är det allra minsta intresserade av vad vi äter och på vilka eventuella effekter det vi stoppar i munnen kan ha på vår hälsa kan knappast ha undgått att ha snubblat över betydelsen av hur fleromättade fetter kan påverka vår hälsa. Sedan länge har det varit väl känt att fiskfetter är ”bra” för vår hälsa och då talar vi framför allt om omega 3 och där speciellt de mest aktiva formerna EPA och DHA är av betydelse. Vad som talas betydligt mindre om är hur skadliga den andra typen av fetter, omega 6, och som vi idag fullkomligt ”badar i”, är för vår hälsa.

När jag för 20 år sedan drabbades av en mycket allvarlig hjärtinfarkt, och som jag nätt och jämt överlevde, undrade jag som den naturvetenskapliga forskare jag i grunden är, om själva orsaken. Jag insåg väldigt snabbt att orsaken framför allt var att söka i…

View original post 774 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s