Vad är Brottsförebyggande rådet

Rune Lanestrands blogg

som på nytt slår fast att våldet minskar och tryggheten ökar. Allt annat är inbillning enligt BRÅ som ligger under justitiedepartementet. Vars dep chef Morgan Johansson just nu vill ha positiva rapporter när han ska försöka bättre på Sveriges dåliga rykte utomlands rörande den havererade flyktingpolitiken.
Ett ännu tydligare svar på de allt mer skruvade rapporterna från BRÅ framgår i dess egen presentation. “Brå är en myndighet som verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet och brottsförebyggande arbete.”
Brå som uppskattas mycket av sin arbetsgivare har omhuldats och har nu 100 anställda. BRÅ styrs av ett Insynsråd som inte precis lugnar den kritiske.
Insynsrådet leds av generaldirektören Erik Wennerström, som arbetat många år på justitiedepartementet och åtta ledamöter utsedda av regeringen:
Anti Avsan, riksdagsledamot (Moderaterna)
Emma Ekstrand, tillförordnad enhetschef (Kriminalvården)
Anders Hall, avdelningschef (Rikspolisstyrelsen)
Arhe Hamednaca, riksdagsledamot…

View original post 244 more words

Advertisements

3 thoughts on “Vad är Brottsförebyggande rådet

  1. Det samhället som du lever i talar om för dig hur du ska tänka. Detta har man olika institutioner och myndigheter till. En avvikande åsikt bestraffas i form av etiketter, benämningar och genmälen olika kraftig beroende på hur känd personen är.
    Det spelar ingen roll vad din verklighetsuppfattning säger dig. Det enda som räknas är vad myndigheterna säger att du ska tycka och tro. Vi har slutat att lyssna på varandra.

    Liked by 1 person

  2. Eller som tydligen Uppsala Universitets motto är : “Tänka fritt är stort men tänka rätt är större” vilket visar att man vill ha mandat för vad som skall anses vara s k “rätt tänkande” precis som våra politiker 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s