John Dübeck, lärare som är modigare än polisen Peter Springare, och ser inbördeskriget komma

Petterssons gör skillnad!

Från Facebook

John Dübeck, gymnasielärare i engelska och historia samt textförfattare i rockbandet Lilou & John

Som ett slags tack till Peter Springare vill jag härmed dela med mig av mina iakttagelser från den svenska skolan, med önskan att kunna inspirera andra, precis som Peter Springare inspirerat mig.

View original post 2,187 more words

Advertisements

5 thoughts on “John Dübeck, lärare som är modigare än polisen Peter Springare, och ser inbördeskriget komma

 1. Det kan inte betonas tillräckligt att förändringen kan ske bara om människor själva förändras i sin syn på sig själva i första hand. Upplysande artiklar som denna beskriver nuvarande situation som redan existerar även om främst media och politiker blundar för den. Om man ger sig på att rätta till denna situation så kommer man att skapa nya konflikter och nya problem som man för närvarande inte ens har en aning om.

  Tittar vi på Romarriket så har hela det romerska systemet och deras välstånd byggds på undergivna slavar. Romarna kallade dessa slavar för pratande redskap. I genomsnitt gick det 10 slavar på en romare. Slavarna var av en stor betydelse och utan dessa skulle inte romarriket existera. 500 år pågick detta och en tyst energi byggdes upp som sedan ledde till Spartacus motstånd som blev brutalt nedslagen. Skadan gick dock inte att reparera. När kristendomen med Paulus i spetsen började propagera för människors frihet oavsett samhällsställning så blev de romarrikets fiender nummer ett. Romarriket har varit ett humant samhälle så till vida att om man betalade skatt kunde man utöva vilken religion man ville. Kristendomen fick inte denna ställning p.g.a. människans frihet inombords oavsett samhällsställning! De förföljdes och när man insåg att det inte går att bekämpa en idé så indoktrinerade man den och gjorde den till statsreligion som regerar i världen sedan dess.

  För att dominera världen använder man exakt samma metoder som användes under alla århundraden. Huvudredskap ligger i att skapa rädsla, fientlighet, konflikter, osämja, brist på respekt gentemot annan människans livsval o.s.v.
  Den stora drömmen är ett totalt herravälde över hela världen, där alla människor kontrolleras till minsta aspekt av sitt liv. För att åstadkomma detta har man en noggrann planering flera hundra år framåt.

  Betänk: Är det en tillfällighet att vi är med i EU?
  Polisen och myndigheter är ständigt omstrukturerade!
  Tullen försvann!
  Gränser försvann!
  Militären nedmonterades!
  Då plötsligt kommer det in massor med flyktingar och uttryckligen invaderar vissa europeiska länder. En tillfällighet?
  Schweiz ligger i mitten av Europa. De verkar inte ha problem med flyktingströmmarna. Varför?

  Nu sitter vi i denna situation med olika människor som är olika programmerade för livet förstärkt av kontrollapparat och påtryckningar som olika grupper utövar på varandra för att de har blivit lärda så! Tro inte att etniska svenskar är annorlunda! De kan mobba och frysa ut varandra också mer än väl!

  Så hur ska vi lösa detta? Genom att var och en förändrar sig själv! Börja förändra ditt inre. Föddes du till denna underbara Jord för att ta hänsyn till vad andra ska tycka? Eller för att vara autentisk med ditt inre och leva ut dina önskningar!

  Vi måste lösa allt detta genom att förändra oss själva helt enkelt.

  Liked by 1 person

 2. Du har så rätt i detta, Ivan!
  Tyvärr verkar det inte som om det stora flertalet har kommit till insikt om att de själva både är och sitter på lösningen till problemet. Människan som andlig varelse besitter enorma krafter och förmågor som mycket väl kan vända världens negativa utveckling upp och ned.
  Samtidigt så motarbetar maktens dolda elit allt upplysningsarbete och fortsätter att nedvärdera och bespotta alla de som “tittar längre än vad näsan räcker” dvs bortom de fysiska begränsningar som man från alla lärosäten försöker få människor att hålla med om.
  De som har makten använder sig själva av alla de upptäckter som skulle kunna föra världen eller människans evolution framåt. Man gör detta genom att hemligstämpla information som klargör vad människan i kraft av sina förmågor är i stånd att utföra, oftast gör man detta inom säkerhetstjänster och militär forskning där man istället ser nya forskningsrön som ett sätt att bättre kunna kontrollera det stora flertalet eller långsamt ta livet av de som man bedömer är för svåra att kontrollera på annat sätt.
  Det är högst ett fåtal som inser det du skriver och ännu färre som också försöker förändra sig själva.
  I allmänhet så brukar det krävas olyckor eller mycket allvarliga personliga erfarenheter som på så sätt påverkar en människa till att på allvar rannsaka sitt liv och bestämma sig för att söka svaren på livets gåta inom sig istället för i det yttre.
  I takt med att lögner avslöjas och fler och fler talar ut om dessa så kommer allt fler att börja undersöka vad som är den fysiska verklighetens sanning vilket jag anser måste vara en stegvis insikt till ytterligare insikter som leder in mot den andliga sfären.
  Frågan är vad vi gör för att hjälpa till i en större skala i nuvarande situation?
  Jag skriver detta inte för att försöka gör dig fel utan för att få veta vad du anser om detta.

  Liked by 1 person

  • @ Conny
   Du frågar om hur vi ska göra i större skala för att hjälpa till i nuvarande situation.

   Det handlar alltså om en lösning på det kollektiva medvetandet.
   Är vi verkligen mogna för en lösning?
   Har vi arbetat så pass med vårt inre att vi är så pass starka att klara det?
   En kollaps kommer att tvinga fram en lösning = det som kallas orsak och verkan, eller enligt min uppfattning det omedvetna skapandet.

   Men för att återkomma till din fråga. Vi i Sverige har redan tränat på detta, genom att ge fristad åt misshandlade kvinnor. Här räcker det inte med en fristad bara. Samhället måste tänka om och skapa förutsättningar också.

   En människans rätt att leva sitt liv måste vara inskrivet i lagen. Om någon annan inkräktar på denna rätt så måste man lösa det genom att ge fullvärdig möjlighet till den människa som vill leva sitt liv på ett visst sätt att leva och bo bland likasinnade.

   Återigen är vi här på energier. Det är energier som binder oss samman, inte sådana konstgjorda strukturer som släktförhållanden. Det är detta som måste vara rättesnöre.

   För i tiden om någon levde i en by och kände hur byborna kväver ens inre med sina inskränkta åsikter så längtade man bort. Om man råkade vara en riktig rebell så har det varit t.o.m. en lättnad för släkten så att det inte skulle pratas på byn. Då var staden räddningen. I staden var man anonym. Folk brydde sig inte så mycket om varandra och man kunde förverkliga den man är. Städer har dock många fällor och det är lätt att hamna i slummen.
   Vi måste lösa i första hand problem med boende, så att en människa vart den än kommer har möjlighet att bo människovärdig och ha tak över huvudet.

   Vi måste ge chans åt människor att leva sina egna liv den som inte respekterar detta och förföljer en sådan människa och begränsar den måste bli själv begränsad genom åtgärder.

   Hur vi skulle kunna åstadkomma detta vet jag inte, när man inte kan i dagsläge uttrycka sin egen åsikt utan att bli mobbad, censurerad och förföljd. Samma sak som vi ser på invandrarnas situation lever vi själva.

   Jag vet uppriktig inte om vi är kapabla till att lösa detta i nuläget.

   Liked by 1 person

 3. Tack, Ivan, för ditt svar som får mig att se min egen obalans dvs, den balans mellan livets alla delar som måste få råda för harmoni att uppträda. En obalans fungerar som en distorsion och gör att man inte fungerar i full harmoni med sig själv och livet.
  Intressant med länken till denna stad!
  Namaste

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s