Politisk korrekthet

Angående Politisk korrekthet.
Alla har naturligtvis rätt att ha en egen åsikt eller som Clint Eastwood lär ha sagt: ”Opinions are like a-holes. Everyone´s got one”

Faktarapportering däremot är någonting helt annat och är väl det som journalism egentligen skall ägna sig åt och separera åsikter från fakta och dessutom ge en neutral bild av det de rapporterar om.

Hur skulle det gå (vilket vi nu kan se inom det alltmer raserade Sverige) om alla tolkade statistiker utifrån åsikter och ismer istället för utifrån det de egentligen mäter.
Vi skulle få en falsk verklighet som dessutom allt fler skulle ansluta sig till eftersom det inte vore tryggt att ge uttryck för att ”kejsaren helt saknar kläder”!

Gudskelov börjar denna falska verklighet raseras alltmer vilket naturligtvis är nödvändigt eftersom ingenting av bestående värde kan skapas utan att riva den gamla ruttna stommen innan man bygger en ny. Detta kan ses i förhållande till Löfvens ihållande upprepande om det s k samhällsbygge han påstår sig arbeta med.

Vi skapar trots allt vårt eget liv vare sig vi gör det utifrån andras beslut och agerande eller våra egna beslut och handlingar.

Allt startar med vår egen förställning om hur vi vill leva vårt liv; om vi drömmer, skapar och är aktiva i förverkligandet av vårt liv.

Syften, drömmar och bevekelsegrunder för vårt agerande och för våra målsättningar är t o m mer viktiga än formell utbildning.

Om du verkligen vill uppnå någonting till varje pris så är chanserna stora att du åtminstone kommer att närma dig dina mål väsentligt större jämfört med om du enbart låter yttre omständigheter styra hur ditt liv skall se ut och förverkligas.

Du både är så mycket större och innehar så mycket fler och högre förmågor och möjligheter än vad någon auktoritet någonsin har berättat för dig.

Det finns oerhört mycket mer som vi inte vet om oss själva och det universum vi lever i än det som skrattretande nog utpekas som allt som finns att veta!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s